Höstens intåg

Äntligen höst! 
För många är hösten mörkrets tid men för mig är det en period av nystart, planering och massa kvällsmys  med familjen när det mörknar.  Vår mest hektiska period är under våren när alla årsbokslut ska göras så nu är det planering, utbildning och eftertänksamhetens tid.

När det gäller utbildning gäller det att hänga med nu när den nya höstbudget är på gång.Jag tänkte berätta en del av de nya regler dom kommit i sommar så att ni inte har missat dessa. Lite längre fram när vi har lite mer koll på höstbudgeten så kommer jag även att berätta för er vad som ligger i framtiden.

Höjt tak för RUT-avdrag
Tidigare har det endast varit personer över 65år som har kunnat söka RUT-avdrag upp till 50.00. Från 1/7 gäller det även de under 65år och det gäller retroaktivt för hela 2019.

Sänkt moms på e-publication
En tidning med nyheter som kan klassas som e-publication, alltså inte finns i tryckt format, har fått sänkt moms, från 25% till 6%. Ett av kraven för att varan skall klassas som en e-publication är att den ska vara jämförbar med en tryckt version.

Skattefri uthyrning av lägenhet eller hus
Om du vill hyra ut ditt hus eller lägenhet så behöver du inte betala skatt såvida att du inte tjänar mer än 40.000kr

Sänkt sociala avgifter för ungdomar 15-18år
Om du anställer en ungdom, 15-18år, som har en lön på max 25.000kr brutto betalar du endast 10,21% iställer för normala 31,42%. Detta gäller för de löner som är utbetalda efter 1/8-2019. Lönen kan dock vara intjänad under en tidigare period.

Tack för att du tog dig tiden att läsa och jag hoppas att du hittade något intressant.
Undrar du något så tveka inte att höra av dig till oss :)

Ha det gott
/Emma

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter